Jura, to je oblast v horách na hranicích mezi Francií a Švýcarskem. Přesně zde, v krásném horském prostředí vzniká sýr Raclette du Jura. Dopřejte si tento aromatický sýr u vás...
Morbier AOP je tradiční francouzský polotvrdý sýr, který je specifický černou linkou popela uprostřed. Dříve popel sloužil proti bakteriím a hmyzu. Dnes jde spíše o zachování...
U sýru Comté AOP máte jistotu toho nejlepšího. Chráněné označení původu, tedy zkratka AOP, garantuje, že sýry pochází pouze z frankofonních oblastí. Na výrobě se podílí...
Tete de Moine je švýcarský bezlaktózový sýr z nepasterizovaného kravského mléka. Velmi často se mu také říká Mnichova hlava. Tete de Moine, které zraje...
Magoth swiss je ručně vyráběný sýr tradičními farmáři ve švýcarských Alpách. Sýr Magoth je bez laktózy a lepku. Chuť je zemitá, oříšková až lehce nahořklá. Sladší vína zde...
Emmentaller classic je světově nejznámější sýr ze Švýcarska. Pochází z horského prostředí na úpatí Alp, kde teče řeka Emme. Odtud tedy pramení název Emmentaller. Sýr je díky...
Appenzeller Extra je chuťově výraznější až kořeněný sýr ze Švýcarska. Během svého zrání je potírán jablečným moštem nebo vínem s kořením a bylinkami. Polosuché...
Vynikající Švýcar, skvěle vyzrálý a jemně pikantní. Sýr je vyrobený z nepasterovaného kravského mléka, má přírodní kůrku a lehce navinulou, sennou vůni. Tento "poklad" se...
Montero swiss, švýcarský krémový sýr s delikátním lanýžem, který je v sýru zastoupen ve 3 %. Je velmi jemný, mírně kořeněný, s výraznou chutí.
Doba zrání: 2-3 měsíce.
Země...
Asiago DOP je lahodně krémový sýr. Pochází od krav z náhorní planiny Fior di Masa v Itálii. Jeho jemná a nasládlá chuť vás dočista okouzlí. Vyzkoušejte ho i do salátu nebo...
Grana Padano je výtečný sýr s velmi vyváženou chutí. Je tak akorát jemný, sladký a pikantní s jemně nasládlou chutí po oříškách a ananasu. Sýr je specifický velmi tvrdou kůrkou....
Parmigiano Reggiano je pravý italský Parmezán, který se využívá především na těstoviny, rizota, do polévek a omáček. Výtečný je i nakrájený a servírovaný s pečivem. Jeho výrazná...
Provolone sýr se vyrábí z pařeného těsta stejně jako třeba mozarrella. V závislosti na dobu zrání může být sladký, slaný nebo pikantní. Chuť pravé Itálie u vás doma...
Le Rosé je sýr specifický svou chutí po růžovém víně, které je patrné i na červeně zbarvených okrajích. Kombinací vína, bylinek a koření vzniká nezapomenutelná sýrová...