Jura, to je oblast v horách na hranicích mezi Francií a Švýcarskem. Přesně zde, v krásném horském prostředí vzniká sýr Raclette du Jura. Dopřejte si tento aromatický sýr u vás...
Tomme du Jura je francouzský sýr z pohoří Jura, který se vyrábí z kravského mléka. Je to sýr s nevyvařenou sýřeninou, který se vyznačuje polotvrdou texturou a malými...
Morbier AOP je tradiční francouzský polotvrdý sýr, který je specifický černou linkou popela uprostřed. Dříve popel sloužil proti bakteriím a hmyzu. Dnes jde spíše o zachování...
U sýru Comté AOP máte jistotu toho nejlepšího. Chráněné označení původu, tedy zkratka AOP, garantuje, že sýry pochází pouze z frankofonních oblastí. Na výrobě se podílí...
Saint Agur to je vyzrálý smetanový sýr s vnitřní modrou plísní. Pikantní vůně, slaná a výrazná chuť sýra se hodí do salátů i teplých pokrmů. Pro nejlepší požitek se se podává s...
Fourme d´Ambert je považován za jeden z nejstarších francouzských sýrů. Vydatný sýr s vnitřní modrou plísní se hodí výborně na obložený talíř, do fondue, pomazánek a omáček. S...
Bleu d´Auvergne je francouzský sýr s vnitřní modrou plísní. Během doby zrání je uchováván ve vlhkých sklepních prostorách, kde je propichován jehlicemi. Smetanový, lehce...
Sýr Brie s bílou plísní na povrchu je velmi jemný, krémový a s výraznou slanou chutí. Svůj název si nese podle travnaté části východně od Paříže. Patří mezi oblíbené sýry...
Reblochon je výsledkem alchymie přírody a výjimečného know-how savojského zemědělství. Vyrábí se již řadu let pod přísným dohledem, pouze na daném území se schválenými plemeny...
Název sýru Lingot d´Or zní velmi honosně. Tento francouzský zrající sýr z pasterovaného mléka se vyrábí ve tvaru obdélníku. Chuťově jemný, lehce aromatický s možným výskytem...
Le Brin je sýr vyrobený z pasterizovaného kravského mléka metodou ultrafiltrace. S omytou pomerančovou kůrou, jemnou texturou a ovocnou příchutí. Lahodně smetanový sýr chutná...
Petit Délice des Crémiers je měkký smetanový sýr s plísní na povrchu. Zraje ve sklepech minimálně 3 týdny a pak další 2 týdny zraje v dřevěné bedně. Sýr má smetanovou, lehce...
Saint-Félicien je lahodný sýr, slonovinové barvy s prorostlou plísní. Má typický kulatý tvar a smetanovou chuť. Je krásně měkký, jemně slaný a chutná po lískových oříškách....
Camembert je francouzský sýr s bílou plísní na povrchu. Uvnitř je krásně krémový a jemný. Pochází z Normandie, kde se vyrábí z toho nejkvalitnějšího mléka od schválených druhů...
Langres AOP je francouzský sýr vyrobený z kravského mléka. Vyznačuje se jemnou zrnitostí a tající strukturou. Na rozdíl od většiny sýrů se během zrání nikdy nepřevrací....