Pastevecký sýr
Pastevecký sýr nese název podle metody, kterou je již velmi dlouho vyráběn. Na výrobu se používá pouze čerstvé pasterované mléko. Čeští farmáři sýr vyrábí ruční metodou. Typický je pro svou nasládlou až ořechovou chuť. Chuťově ladí třeba s Veltlínským zeleným nebo Modrým Portugalem.
- Doba zrání: 9 měsíců
- Země původu: Česká republika
Složení:
Mléko, syřidlo, jedlá sůl, lysozym
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1003 kJ/ 241 kcal
Bílkoviny: 18 g
Tuky: 17 g
Sůl: 1,5 g
Alergeny:
Kravské mléko a mléčné produkty
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tvrdé a polotvrdé sýry |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář