Jedná se o méně známý typ italské rýže, která se používá na přípravu mnoha rýžových pokrmů, jako jsou rýžové saláty, přílohy nebo i k přípravě rizot. Má kulatější a menší...
Tyto Fusilli byly vyrobeny v Itálii a poslouží jako perfektní kulinářská pochoutka, kterou lze přidat téměř ke všem omáčkám. Hodí se nejen jako hlavní jídlo, ale i jako příloha....
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii...
Spaghetti alla chitarra (doslova „kytara“), jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto...
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s...
Tyto těstoviny jsou sušeny dle staroitalských receptur téměř 52 hodin. Díky tomu získávají drsnou strukturu, méně se rozváří a lépe se pojí s omáčkou.
Země...