Salsiccia fresca 2ks cca 200 g NA GRIL
Salsiccia je nedílnou součástí každé italské grilovací party, grigliaty. Jemné pečené aroma se mísí s intenzivně kořenitou chutí čerstvých uzenin. Cucina Italiana má také mnoho speciálních receptů, které používají pro ochucení salsiccii.
Země původu: Itálie
V Itálii se syrová klobása používá jako chutná příloha do těstovinových omáček. Také se často díky svému aromatickému koření přidává do rizota. V létě je salsiccia velmi oblíbenou klobásou na gril.
Salsiccia je v Itálii populární, takže nikoho nepřekvapí, že se mnoho regionů pyšní tím, že právě v nich byla vynalezena. Specialita klobásy, která je velmi podobná salsiccii, je již pod názvem Lucanica uvedena v dílech četných starověkých spisovatelů, jakými jsou Cicero a Martial. Podle toho se klobása nazývá též Lucanica, po kmeni Lucan.
Tyto salsiccie jsou čerstvě zabalené. V obalu je určitý obsah vlhkosti, což je zcela normální, po otevření je můžete opláchnout.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.